Un pliant se naste din dorinta de a face cunoscut un produs, un serviciu, sau pentru a le promova in randul potentialilor clienti.
In functie de cantitatea de informatie ce se doreste a fi transmisa, acesta poate avea diverse formate atunci cand este deschis: A3, A4, A5.
Dupa ce deparamentul de marketing a stabilit layout-ul si forma finala a acestuia, ne contactateaza pentru a le transmite o oferta si un termen de livrare. In cazul de fata acesta a fost:
Nume lucrare: pliant
Format inchis: a5
Numar pagini:
Format deschis: a4
Suport:150 dcm
Culori:4+4
Finisaje:taiere la formatul deschis si faltuire la formatul finit inchis.
Tiraj: 1500/2000/3000
Termen livrare: 3 zile lucratoare de la comanda ferma

Pret: 137/ 142/ 158 eur+tva

.
Dupa ce departamanetul financiar aproba bugetul necesar productiei pliantelor, resoponsabilul proiectului ne transmite comanda ferma, compusa din:
– mailul care continne specificatiile tehnice si tirajul ales.
– grafica pregatita pentru tipar
-copia dupa OP-up de avans,
In momentul in care noi primim comanda ferma si colegii de la departamentul DTP verifica si aproba fisierele cautand imperfectiuni sau aspecte care ar afecta aspectul premium al produselor finite, incepe sa se scurga termenul propriu-zis de productie.

pliante tipografie

 

Dupa verificarea initiala, acestia transmit catre departamentul de achizitii incadrarea acestora in formatul brut al hartiei, pentru a putea fi comandata. Conform protocolului de productie, lucrarea este programata tinand cont de durata procesului de productie, gradul de ocupare al masinii de tiparit cat si perioada necesara aplicarii diverselor finisaje post-tiparire, astfel i
ncat sa respectam termenul de livrare agreeat.
Urmatorul pas este producerea placilor tipografice de catre departamentul CTP. Dupa verificarea placilor corespunzatoare separatiilor de culoare (CMYK) cu proof-ul
digital printat in prealabil, acestea ajung in cadrul departamentului de tipar offset plan, impreuna cu hartia, fisele de comanda si proof-ul digital.
Urmeaza poate, cel mai important pas al procesului de productie, si anume tiparirea pliantelor. Tipografii instaleaza placile in grupul de culoare corespunzator, alimenteaza masina de tiparit cu hartie si cerneala si o pornesc. Regleaza cerneluirea pentru a avea un produs finit al caror culori sunt naturale si atragatoare. 
Dupa tiparire, pliantele se lasa cateva ore pentru a permite cernelii sa se usuce. 
Urmeaza procedura de taiere din formatul brut in formatul finit deschis, in cazul acestei lucrari pliantele au formatul deschis A4.
tipografie pliante
Dupa taiere, pliantele sunt preluate pentru a fi faltuite. Acest procedeu le impatureste automat din formatul deschis in formatul inchis si abia atunci produsul nostru devine cu adevarat un pliant.
pliante tiparite la tipografie

 

 

 

 

 

Dupa faltuire, pliantele se sorteaza, eliminanad produsele care prezinta chiar si cele mai mici imperfectiuni, se numara si se ambaleaza in cantitatile stabilite dupa care se livreaza.

Aceasta este pe scurt povestea unui pliant. Daca doriti sa luati parte la acest procedeu de productie, sau sa va cocnvingeti personal de calitatea serviciilor si produselor noastre, va invitam la sediul nostru din Str. Veseliei, nr 3-5, Sector 5, Bucuresti.

oferta pliante